P.A. Røstads orkester
og Digerhæsjen

Dette orkesteret står for rytmisk drivende norsk gammeldansmusikk. De viderefører tradisjonen etter P.A. Røstads kvartett med Hilmar Alexandersen, som på 1970-tallet ble et begrep i “gammeldans-Norge”. Den gang med Petter Andreas Røstad sr. som orkesterleder, nå med barnebarnet Petter Andreas Røstad jr. som orkesterleder.

Orkesteret ble norgesmester to år på rad i 1999 og 2000, og vant NRKs Kappspell 2003. De har to egne utgivelser bak seg, vært på to turnèer i USA og deltar ellers på festivaler rundt om i Norden.

På Vømmølfestivalen har de med seg Jostein Grande som vokalist.

P.A. Røstads orkester og Digerhæsjen spiller:

Fredag 22.00 på Verdal hotell
Lørdag 23.00 i teltet i Folkeparken

Besetning:
Petter Andreas Røstad: Trekkspill
Torfinn Hofstad: Fele
Bjørn Arild Aksnes: Bass
Villy Kvernmo: Gitar
Andreas Helland: Trommer
Jostein Grande: Sang
Sverre Bjarne Inndal: Mandolin og el-gitar

Ola Uteliggers jr.

Ola Uteliggers jr. er arvtakere etter Ola Uteliggers band som var med fra starten av Vømmølfestivalen og fram til i fjor.

Som odelssønn av Elisabeth og Ola Oppi var Ola jr. tiltenkt et liv som gårdbruker. Med Ola sr. la i protest ned det ulønnsomme gårdsbruket «Oppi» etter at den nye «gjerdeloven (gal-loven) ble vedtatt. Der det het at; «all innmark skulle besørget inngjerdet av gårbrukeren».

En periode satset senior på turistnæring med hytter og gapahuker, med det skar seg så til de grader. Da bestemte Ola Oppi jr. seg for å gå fra rural til urban samfunnsborger.

Han flyttet til Porcelenstrand og ble uteligger ved den gammel verftsbygnings-tomta.

På flyttelasse hadde han med seg fire fine lænestola og et eksemplar av hjeimværnets velbrukte, vadmel-fylte soveposer. Soveposen fikk han i donasjon fra sin mor som var leder i Vømmøl bonde og småbrukarlags kvinnegruppe og hadde tilgang på 3 dusin slike.

Etter en tid på Porcelenstrand fant Ola Uteligger at han skulle spe på inntekten ved å bli sæd-donor.

Ola Uteligger jr. er et produkt av denne bi-intekten.

Ola Uteliggers jr. spiller:
Fredag 22.00 og 00.00 i teltet ved Verdal hotell
Lørdag 22.00 i Teltet i Folkeparken

Besetning:
Vetle Røsten Granås: Gitar og sang
Karen Ingeborg Moe: Gitar og sang
Andreas Helland: Trommer
Ole Anton Moe: El-gitar
Jonas Skjeflo: Tangenter
Eskil Foyn Bruntvedt: Bass

Stuppulvold

Da Knut Stuppulvold Band slo til med sin jomfrukonsert på Vømmølfestivalen med rockete versjoner av Hans Rotmos kjente sanger – ble de først møtt med avventende skepsis. Når de nå spiller på festivalen står 5.000 elleville vømmølfans og rocker med i ren headbangerstil.

Bandet spiller bare noen utvalgte konserter, dette for å holde det eksklusivt. Knut vil at folket skal glede seg til en Stuppulvoldkonsert – glede seg I lang tid!

Knut Stuppulvold Band er en salig miks av Hans Rotmos udødelige tekster og melodier blandet med Led Zeppelin, Tom Petty – og en dose Ramones.

Knut Stuppulvold var forøvrig Vømmøldalens første «pendler». Han pendlet mellom Arbeidslaget hans Johannes Johansen og Arbeidslaget han Krestoffer Iversa. Ingen villa egentlig ha han med på laget, for som en Krestoffer sa;  “han Knut te fæm-minutt både på kortvisar’n og langvisar’n.” Så rallar vart’n itj nå læng!

Stuppulvold spiller:

Fredag 22.00 på utescenen ved jernbanen
Fredag 00.00 på Tapas Mat & Vinhus
Lørdag 23.30 på hovedscenen i Folkeparken

Besetning:
Trond Anders Prestvik: Sang
Lars Erik Fisknes: Bass og kor
Tore Haugmark: El-gitar og kor
Caos Myrslo: El-gitar
Kristoffer Hafskjold Okstad: Trommer

Vømmølgutan

Vømmølgutan er et orkester bestående av seks verdalinger som komponerer og spiller ny vømmølmusikk så vel som de spiller tradisjonell vømmølmusikk. Med 33 års fartstid har gjengen besøkt de største festivalene i Trøndelag de siste 15 årene, men også andre større arrangementer utenfor fylket.

Høsten 2007 dro Vømmølgutan til Lydhagen studio for å lydfeste sin musikk. Gutan hadde et singelslepp i mai 2008 med låtene ”På Vømmølfestival” og ”Sommer i Krestiansund”. Sistenevnte nådde henholdsvis to andreplasser og en tredjeplass på Norsktoppen sommeren 2008. Denne singelen solgte ca. 2.000 eksemplarer uten plateselskap. Våren 2009 ble singelen fulgt opp av ei full plate med tittelen ”Ikke te å tru” som solgte 5.000 eksemplarer dette året. Plata skrev Verdalshistorie med 20.plass på VG-lista for mai 2009.

I 2011 kom singelen «Vømmøltoget» som det også ble lagt film på. Vømmølgutan besøkte Stabburet Studio i 2016 der albumet «Gammelgrana» ble produsert. I 2017 leverte bandet låten «Heim te Vømmøldal» på albumet «Sommerslager» for Grammafon.

Vømmølgutan besøker flere meritterte festivaler og arrangementer. Orkesteret føler seg privilegert som få reise rundt i landet og spille en musikksjanger som ser ut til å leve i beste velgående. Tidløs, fengende, og høy allsangfaktor. Ja, det er signaturen på Vømmølmusikken.

Vømmølgutan spiller:
Fredag 21.00 i teltet ved Verdal hotell
Fredag 23.00 på Tapas Mat og Vinhus
Lørdag 01.00 på hovedscenen i Folkeparken

 

Besetning:
Bård Bratli: Gitar og sang
Stig Bratli: Bass og kor
Kent Østgård: Mandolin, El-gitar og kor
Yngve Østgård: Trommer
Petter Andreas Røstad: Trekkspill
Torfinn Hofstad: Fele

Johan Møkkerbakkens orkester

Johan Møkkerbakken bor i ei gamme ved Møkkervatnet og livnærer seg fremdeles på jakt og fangst, i og utenfor jaktsesongen. Han slåss en evig kamp mot Gyldentands kapitalistiske manipulasjoner og nedlatende holdninger ovenfor folk og fe. Hvor Johan Møkkerbakken opprinnelig kommer fra, er usikkert, han har bare alltid vært der.

Anders Oppi, er oppvokst på gården Oppi. Faren hans Anders, han Ola Oppi la ned gården og startet med hyttebygging og turistvirksomhet. Anders flyttet ut av barndomshjemmet som 14-åring og fikk lærlingeplass på Svingen Auto. Som 15 åring trådte han inn i manndommen på et særdeles brutalt og sjokkerende vis, med tausa på Armosetra. (Et duinner tå et kvinnfølk på hundre og atten kilo). Senere har han kommet ”oppi” forskjellige heldige og uheldige situasjoner. Han livnærer for tiden seg selv og sin familie, ved å narre automobiler på godtroende byfolk.

Anders Atti kom til verden ved ”setefødsel” og har siden vært atti. På skolen satt han ”atti” klasserommet, når han sitt på bil sitter han alltid ”atti”. Man kan lett forledes til å tro at en slik kar, med en slik bakgrunn, kan være mentalt ”atti”. Men som skulemester Skule Skoddheim sa:” Mentalt e en Anders Atti ganske frammi”!

Både Anders Oppi og Anders Atti hadde det jordmora kalte; ”en romslig fødsel”, og fikk med det plass for en stor musikkinteresse.

Christian Jonassen er sønn av a/s Plastkomfort arbeider Jonassen. Christians far drev i mange år som kløvskjærer, hovslager, grisgjeiller, frisør, saueklipper og smed. Som smed var hans spesialitet, ”sparkmeiebøying”. Christian Jonassen derimot, bestemte seg som 11 åring for å bli bassist. Han hadde fra barnsbena av oppdaget at han hadde sansen for dype tanker, dype samtaler og dype toner. Han studerer for tiden til nå stort, nå!

Johs Reindalen er sønn av Serianna Grøvlevold. Hvem faren er, er uvisst. Noen mener det kan være han Johan Møkkerbakken. Serianna var setertaus oppå Grøvelvoldvold’n, og har selv fortalt at Johs ble unnfanget i strandkanten ved Møkkervatnet, mens hun reddet en ung-sau fra drukningsdøden. ”I det såmmå æ fekk sau’n på land, så var ungen gjort”, fortalte hun.

Grunne til at Johs har etternavn Reindalen og ikke Grøvlevold, som ville vært mer naturlig, er for å overbevise seg selv og andre om at det ikke er Møkkerbakken som er faren. ”Navnet ska iværtfall vårrå så langt ifrå kvartainner som mule”, sa a Serianna. Etter unnfangelsen jobbet Serianna en stund som hushjelp på prestegården, og det sies at Johs fikk inn rytmesansen fra kirkeklokkene allerede mens han låg i moras mage.

Johan Møkkerbakkens orkester spiller:
Fredag 21.00 på Tapas Mat og Vinhus
Fredag 23.00 i teltet ved Verdal hotell
Lørdag 00.00 i teltet i Folkeparken

 

Besetning:
Johan Møkkerbakken: Sang og gitar
Anders Oppi: Sang og tangenter
Anders Atti: El-gitar og mandolin
Christian Jonassen: Bass
Johs Reindalen: Lurk og trommer

Vømmøldalens lensmannsorkester

Orkesteret består av lensmann sjøl, Finn Sagmyr, som i tillegg til å spille gitar og synge, gjør mer eller mindre vellykkede forsøk på å holde styr på resten av laget. Har i flere år hatt den store ære av å gå først i opptoget fra sentrum til Folkeparken.

Lurkfører Oddgeir Berg, altmuligmann og stolt eier av en gammel Gråtass, gamle mopeder og mye annet han ikke har bruk for. Synger både 2., 3. og fjerdestemmer med den største selvfølgelighet.

Sagmyr har medvirket på plateutgivelser og turnert sammen med Mester Rotmo, og til sammen har vel orkesteret godt over 100 års musikkerfaring.

Vømmøldalens Lensmannsorkester spiller:
Fredag 21.00 og 00.00 på Verdal hotell
Lørdag 21.00 i teltet i Folkeparken
Lørdag 22.30 på hovedscenen i Folkeparken

 

Hånstauran

Hånstauran er et band fra Leksvik i Nord-Trøndelag. Navnet fikk de på en av deres første opptredener tilbake i 1998. Etter en drøy pause hørtes høyt fra salen:“Ska dæm itj bynn å spæll igjæn snart denn hånstauran!!??” Navnet beskriver gjengen godt, og siden har de beholdt det.

Hånstauran spiller trøndersk festmusikk, og har hundrevis av opptredener fra bryllup til begravelser bak seg! Men som Møkkerbakken sa det «Det skulle man virkelig ikke tro!»

Hånstauran spiller:

Fredag 22.00 på Tapas Mat & Vinhus
Fredag 00.00 på utescenen ved jernbanen
Lørdag 21.30 på hovedscenen i Folkeparken
Lørdag 01.00 i teltet i Folkeparken

Besetning:
Steffen Aune: Sang og lurk
Martin Sand: Bass
Kjell Magne Saghaug: Gitar og sang
Børge Sæther: Trekkspill og kauking
Helge Saghaug: Mandolin, gitar og sang
Ole Jonny Brovold: Tannverk, øreverk og slagverk

Marta Vømmølbuens utsorterte

Marta Vømmølbuen var gift med den kjente spellemannen Jakob Vømmølbuen og hu sto egentle bak alt som måtte te fer
at’n Jakob kunne slunter sæ unna i heimen, og bærre tænk på fiolinspælling og Vømmølsau.
Uten a Marta hadd’n helt sekkert sulta ihjel – og Vømmøluniverset hadd gått glipp tå mang en fiolslått – med og uten krussedulla.
Marta Vømmølbuens Utsorterte er, som navne tilsier, det som vart igjen, da a Marta var ferdig med å rydd opp etter at’n Jakob hadd lagt ned fela fer siste gång.

Stammen i orkesteret er fra Berits som har holdt sammen i godt over 30 år – og med noenlunde stabil besetning. I tillegg er det hentet inn et par
yngre bråkmakere for å komplettere kaoset, både på scenen og ellers i sosiale lag. Vi er veldig usikker på om de innhentede tilskuddan bidrar nå te at vi bli sjåan
likar ut, men – gjennomsnittsaldern går – om itj ainna – ned et ørlite grainn.

Marta Vømmølbuens Utsorterte spiller:
Fredag kl. 21:00 Utescene ved jernbanen
Fredag kl. 23:00 Utescene ved jernbanen

 

Besetning:
Stående bak, fra v:
Roger Lyngås, trommer og ainna bråk
Berit Roksvåg, sang, lurk og rammel
Jens Roksvåg, sang, gitar

Birger Rotmo, kor, akkordarbeider

Sittende, foran, fra v.
Ingolf Rotmo, el-gitar, banjo
Dag Ståle Larsen, trekkspill, sang
Kim Tommy Nessemo, bass

Nordkleivas Framkjytinga

Nordkleivas Frankjytinga er ettj ungdomsorkester, der allj hi røtter fra Nordkleiva. hvertfallj næstn allj. Te kvardags så går det mæst i gammeldans og country, så vømmølmusikk e midt i blinken for oss.

Når vi fekk hør at vi kunnj spæll på vømmøln, å såg dæm annjeran som å sku spæll. Så sa vi selfølgerli ja, ferdi vi såg vi mått dråggå ne snitt aldern litt å.
Når kun hælve bændet e myndig og kanj kjør, blie fort tullj når vømmølhælga kjæm. Kæm e d som ska bli ofra i år da tru?

Vi må nu desværre innjrømm at vi hi kryssa grensa fer å seie sånn. Da e det altså snakk om kommunegrensa. Vi hi nu me oss ettj steinkjerbygg å ettj levangsbygg, men røtter fra Dala d hadd dæm. Men det mangle nu bare å sjå om dæm klare å oppfør sæ under Verdal si høytid da.
Kort presentasjon om oss i orkæstre, vi hi Kari Nord, Jorid Nord, Solfrid Nord Kleiva, Magne Kleiva, Kjell Kleiva og hanj Ola Annonym.

Ves dåkk itj har skjønt det før nu så e vi fra Nordkleiva, å d e kortar å hopp over gjærdet t nabon ennj å gå ne t øra. Hvertfallj når vi hi sarte bein og ont i viljen. Hanj Ola annonym fannj hu Solfrid når hu vannj på bingo ni Ulvilla, hu hadd itj nå go plass på mopeden sin når hu sku hæm. Hu hadd kunn plass t ein. Så nu står fruktkørga hennjes i hestvogna te’n Kjell.

 

Nordkleivas Framkjytinga spiller:
Fredag kl. 23:00 Verdal hotell

 

Besetning:
Ella Minerva Haukå : Vokal og Bass
Vetle Hallager : Gitar
Einar Gustad : Fiolin
Ola Anonym : Trommer
Emma Nordbach : Kor
Silje Engan : Kor